Skip to content

Erikoisen Hyvää – Syksyn ja talven herkkuja

Vegaani_gluteeniton_erikoisen_hyvaa

Erikoisen Hyvää – Syksyn ja talven herkkuja kirjasta löydät syys- ja talvisesongin ajakohtaisia herkkuja. Kirjan ohjeet on jaoteltu syksysiin, jouluisiin ja kevättalvisiin ohjeisiin.

Erikoisen Hyvää -ohjeet eivät sisällä gluteenia, vehnätärkkelystä, kauraa, maissitärkkelystä, maitoproteiinia, kananmunaa tai soijaa.

 

Syksy on eittämättä sesonkikasvisten juhlaa! Iltojen pimetessä ja ilman kylmetessä alkaa tehdä mieli leipoa hieman tuhdimpia ja mausteisempia herkkuja. Puolukat, porkkanat ja ihanat kotimaiset omenat maistuvat monessa muodossa ja Halloweenina maistellaan herkullista kurpitsapiirakkaa.

Kuohkeiden ja mehevien mokkapalojen ohje on klassikko, joka viihtyy paitsi myyjäisissä, niin maistuu myös vuodesta toiseen arjessa ja juhlassa. Mokkapalojen koostumus säilyy mehevän pehmeänä myös viileässä säilytettäessä ja leivonnaisen voi pakastaa, jopa kuorrutteineen ilman että koostumus muuttuu. Gluteenittoman lakritsin ja mangon jännittävä yhdistelmä maistuu ihanan mehevissä kuppikakuissa lapsille ja aikuisille.

Herkullinen pehmeän lohkeavaksi hyytyvä kinuskikuorrutus kruunaa leivonnaisen kuin leivonnaisen, kuten omena-hasselpähkinäkakun tai donitsit ja lämpimällä kinuskikastikkeella marjoista saa aikaan käden käänteessä juhlavan jälkiruoan.

Gluteeniton_vegaani_erikoisen_hyvaa

Rapeakuorinen ja ravinteikas leipä antaa puhtia arkeen ja koristautuu juhlaan kasvisleipäkakuksi. Tumma teff-jauhoista rautaa saava reikäleipä toimii akuuttiin ruisleivän himoon.

Riisimozzarella-parsakaalipiirakan ja pizzapohjan ohjeilla valmistuu herkullista tarjottavaa esimerkiksi illanistujaisiin ystävien kanssa.

Vegaani_gluteeniton_erikoisen_hyvaaJouluun kuuluu keskeisellä tavalla ajan viettäminen läheisten kanssa ja pienet muistamiset. Jouluna jos koska onkin mukavaa kerääntyä yhteisen pöydän ääreen herkuttelemaan! Erikoisen Hyvää – Syksyn ja talven herkkuja kirjasta löytyvien ohjeiden avulla yhteisten herkkujen valmistaminen on mahdollista useimmat ruokavaliot huomioiden.

Ihanan murea amerikkalaistyyppinen Apple pie, leivosmaisen pehmeät appelsiinitäytekeksit, täyteläinen minttu-suklaapiirakka, herkulliset punajuurineliöt sekä mantelijuustosta täyteläisyyttä saava pikantti punajuurisalaatti maistuvat jo joulua odotellessa esimerkiksi pikkujoulujen tarjottavana.

Gluteeniton_vegaani_erikoisen_hyvaaJouluun kuuluvat itsestäänselvästi myös rapeat piparkakut, mehevä maustekakku sekä suosittujen fudge-kuutioiden ohje.

Gluteeniton_vegaani_erikoisen_hyvaaJoulupöydässä herkutellaan muun muassa riisipiirakoilla, saaristolaisleivällä, rosé-pippuri- ja inkiväärimarinoiduilla porkkanoilla sekä ihanan täyteläisellä mantelijuustolla.

Gluteeniton_vegaani_erikoisen_hyvaa

Joulun jälkeen talvisina herkkuina maistuvat sesonkihedelmästä appelsiinista tehdyt herkut, kuten appelsiiniriisi ja mehevä appelsiinikakku.

Raakasuklaakakku on koostumukseltaan ihanan moussemainen herkku, joka valmistuu ilman valkoista sokeria.

Gluteeniton_vegaaninen_erikoisen_hyvaa

Pestoleipä, kookoskakku ja kanelipullat maistuvat myös talvisella retkellä kuuman juotavan kanssa ja kotona herkutellaan kiireettömällä aamupalalla ihanan paksuilla pannukakuilla.

Kevättalven kohokohtiin kuuluvat luonnollisesti myös Runebergin tortut sekä laskiaispullat itse tehdyllä mantelimassalla.

Helppoa ja herkullista suolaista tarjottavaa illanistujaisiin ovat esimerkiksi ruokaisa kasvispiirakka, rustiikkinen perunagallette, pastasalaatti, erilaiset herkulliset itsetehdyt levitteet ja dipit kuohkean peltileivän kanssa.

Gluteeniton_vegaaninen_erikoisen_hyvaaNämä ja paljon muuta löydät Erikoisen Hyvää – Talven ja syksyn herkkuja kirjan joulun ja kevättalven ohjeista! Kaikki kirjan reseptit ovat vegaanisia, luontaisesti gluteenittomia, maidottomia, kananmunattomia ja soijattomia. Myöskään kauraa tai maissia ei ohjeissa käytetä.

Erikoisen Hyvää – Syksyn ja talven herkkuja reseptikirjaa voit tilata esimerkiksi seuraavista verkkokirjakaupoista: Adlibris, Booky, Suomalainen kirjakauppa, Books on Demand

ErikoisenHyvaa-kansi-170x220-83selkamys

cropped-eh-logo-website-black1.png

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s