Skip to content

Syksyn herkkuja

Syksy on eittämättä sesonkikasvisten juhlaa! Iltojen pimetessä ja ilman kylmetessä alkaa tehdä mieli leipoa hieman tuhdimpia ja mausteisempia herkkuja. Puolukat, porkkanat ja ihanat kotimaiset omenat maistuvat monessa muodossa ja Halloweenina maistellaan herkullista kurpitsapiirakkaa.

Kuohkeiden ja mehevien mokkapalojen ohje on klassikko, joka viihtyy paitsi myyjäisissä, niin maistuu myös vuodesta toiseen arjessa ja juhlassa. Mokkapalojen koostumus säilyy mehevän pehmeänä myös viileässä säilytettäessä ja leivonnaisen voi pakastaa, jopa kuorrutteineen ilman että koostumus muuttuu. Gluteenittoman lakritsin ja mangon jännittävä yhdistelmä maistuu ihanan mehevissä kuppikakuissa lapsille ja aikuisille.

Herkullinen pehmeän lohkeavaksi hyytyvä kinuskikuorrutus kruunaa leivonnaisen kuin leivonnaisen, kuten omena-hasselpähkinäkakun tai donitsit ja lämpimällä kinuskikastikkeella marjoista saa aikaan käden käänteessä juhlavan jälkiruoan.

 

Gluteeniton_vegaani_erikoisen_hyvaa

Rapeakuorinen ja ravinteikas leipä antaa puhtia arkeen ja koristautuu juhlaan kasvisleipäkakuksi. Tumma, teff-jauhoista rautaa saava reikäleipä toimii akuuttiin ruisleivän himoon.

Riisimozzarella-parsakaalipiirakan ja herkullisen pizzapohjan ohjeilla valmistuu herkullista tarjottavaa esimerkiksi illanistujaisiin ystävien kanssa.

Vegaani_gluteeniton_erikoisen_hyvaa

Nämä ja paljon muuta löydät Erikoisen Hyvää – Talven ja syksyn herkkuja kirjan syksyisistä ohjeista! Kaikki kirjan reseptit ovat luontaisesti gluteenittomia, maidottomia, kananmunattomia ja soijattomia. Myöskään kauraa tai maissia ei ohjeissa käytetä. Katso lisää kirjan ihanista jouluisista ja talven sesonkileivonnaisista täältä!

Erikoisen Hyvää – Syksyn ja talven herkkuja reseptikirjaa voit tilata esimerkiksi seuraavista verkkokirjakaupoista: Adlibris, Booky, Suomalainen kirjakauppa, Books on Demand

ErikoisenHyvaa-kansi-170x220-83selkamys EH-logo-website-black

SaveSave

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s