Helppo marjapiirakka (Vegaaninen, gluteeniton)

Maissia on tavallisesti käytetty laajasti gluteenittomissa tuotteissa ja harvassa ovat valmiit maissittomat valmisteet. Keskimmäisen poikani maissiyliherkkyys yhdistettynä perheen muihin ruoka-allergioihin onkin yksi syistä miksi olen aikanaan alkanut laatimaan reseptejä ja jauhoseoksia itse.

Virtasalmen viljatuotteelta löytyy myös muutamia jauhoseoksia, jotka sopivat myös maissittomaan elämään. Sain Lautasella -messuilta mukaani kokeiltavaksi gluteenittoman härkäpapujauhoseoksen sekä jo ennalta tutun tumman jauhoseoksen, jota käytin alla olevassa marjapiirakassa. Jos kaura sopii, niin myös gluteeniton kaurajauhoseos näyttää olevan vailla maissia.

Hyvää Suomesta -merkin saanut tumma jauhoseos sisältää kotimaisia tattarijauhoja, lisäaineettomia perunahiutaleita, pellavarouhetta ja psylliumia. Tämä ihanan mehevä luontaisesti gluteeniton, vegaaninen (munaton, maidoton), soijaton ja pähkinätön piirakka on herkullinen ja oikeasti helppo valmistaa. Ohje on muokattu jauhoseoksen pakkauksen kyljestä löytyvästä ihanasta mustikkakukon reseptistä. Vaivatonta herkuttelua yhteisessä pöydässä ❤

AINEKSET

Päälle

  • noin 300 g kotimaisia marjoja (mustikoita ja vadelmia tai puolukoita)
  • 250 ml kookoskermaa (Pirkka Parhaat)
  • 1,5 rkl perunajauhoja
  • 2-3 rkl sokeria marjojen hapokkuudesta riippuen
  • 1 tl vaniljasokeria

VALMISTUS

  • Sekoita kuivat ainekset keskenään.
  • Sulata rasva ja sekoita nesteen kera jauhojen sekaan ja vaivaa tasaiseksi.
  • Painele leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle marjat.
  • Sekoita sokeri ja perunajauhot kookoskerman sekaan ja levitä marjojen päälle.
  • Paista 200°C uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Seuraa Erikoisen Hyvää -leipomista myös Instagramissa ja Facebookissa!

11 vastausta artikkeliin “Helppo marjapiirakka (Vegaaninen, gluteeniton)

    1. Hei Kati, pahoittelut ettei vastaukseni ehtinyt – tietokoneeni oli huollossa, joten valitettavasti kommentti viipyi 😦 Piirakka säilyy kylmässä muutaman päivän ajan kyllä hienosti! t. Kristiina/ Erikoisen Hyvää

      Tykkää

  1. Nähdäkseni postauksen ”tumma jauhoseos”-linkit osoittavat tumman sijaan härkäpapuseoksen sivuille? Ehkä haluat korjata ne, jos reseptissä ei ole käytetty härkäpapuseosta? Jos taas on, niin varmaankin haluat korjata tekstiin ”tumman” sijaan ”härkäpavun”? Ja lopulta, sopiiko reseptiin kumpi vain jauhoseos, tumma tai härkäpapu, ja millä vai samoilla suhteilla, tarpeeseeni sopii perunaton ja kauraton?

    Tykkää

    1. Kiitos Hanna kysymyksestä, tarkoitus on ollut, että linkki johtaa nimenomaan tummaan jauhoseokseen! En tiedä onko linkki päivittynyt vai mistä on kysymys, mutta korjaan tämän. En ole kokeillut piirakkaa härkäpapuseoksella, joten en valitettavasti osaa sanoa kuinka se tässä reseptissä käyttäytyisi.

      Tykkää

      1. Kokeilin linkittää ensin pienempään pakkauskokoon tummasta jauhoseoksesta ja se ohjasi jälleen härkäpapuseokseen. Muutin linkin nyt ohjaamaan isomman pakkauskoon linkkiin – toivottavasti tämä toimii!

        Tykkää

  2. Kiitos nopeasta vastauksesta, nyt osoittaa tummaan 🙂 olisin kovin halunnut kokeilla korvata käyttämäsi seoksen härkäpapuseoksella mutta en löytänyt sitä Prismasta! Pitää etsiä toisaalta, tämä resepti kuulostaa niin mainiolta kookoskermoineen :P~

    Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti