Helppo marjapiirakka (Vegaaninen, gluteeniton)

Maissia on tavallisesti käytetty laajasti gluteenittomissa tuotteissa ja harvassa ovat valmiit maissittomat valmisteet. Keskimmäisen poikani maissiyliherkkyys yhdistettynä perheen muihin ruoka-allergioihin onkin yksi syistä miksi olen aikanaan alkanut laatimaan reseptejä ja jauhoseoksia itse.

Virtasalmen viljatuotteelta löytyy myös muutamia jauhoseoksia, jotka sopivat myös maissittomaan elämään. Sain Lautasella -messuilta mukaani kokeiltavaksi gluteenittoman härkäpapujauhoseoksen sekä jo ennalta tutun tumman jauhoseoksen, jota käytin alla olevassa marjapiirakassa. Jos kaura sopii, niin myös gluteeniton kaurajauhoseos näyttää olevan vailla maissia.

Hyvää Suomesta -merkin saanut tumma jauhoseos sisältää kotimaisia tattarijauhoja, lisäaineettomia perunahiutaleita, pellavarouhetta ja psylliumia. Tämä ihanan mehevä luontaisesti gluteeniton, vegaaninen (munaton, maidoton), soijaton ja pähkinätön piirakka on herkullinen ja oikeasti helppo valmistaa. Ohje on muokattu jauhoseoksen pakkauksen kyljestä löytyvästä ihanasta mustikkakukon reseptistä. Vaivatonta herkuttelua yhteisessä pöydässä ❤

AINEKSET

Päälle

 • noin 300 g kotimaisia marjoja (mustikoita ja vadelmia tai puolukoita)
 • 250 ml kookoskermaa (Pirkka Parhaat)
 • 1,5 rkl perunajauhoja
 • 2-3 rkl sokeria marjojen hapokkuudesta riippuen
 • 1 tl vaniljasokeria

VALMISTUS

 • Sekoita kuivat ainekset keskenään.
 • Sulata rasva ja sekoita nesteen kera jauhojen sekaan ja vaivaa tasaiseksi.
 • Painele leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle marjat.
 • Sekoita sokeri ja perunajauhot kookoskerman sekaan ja levitä marjojen päälle.
 • Paista 200°C uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Seuraa Erikoisen Hyvää -leipomista myös Instagramissa ja Facebookissa!

6 vastausta artikkeliin “Helppo marjapiirakka (Vegaaninen, gluteeniton)

  1. Hei Kati, pahoittelut ettei vastaukseni ehtinyt – tietokoneeni oli huollossa, joten valitettavasti kommentti viipyi 😦 Piirakka säilyy kylmässä muutaman päivän ajan kyllä hienosti! t. Kristiina/ Erikoisen Hyvää

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: