Voileipäkranssi ja mantelituorejuusto (gluteeniton, vegaaninen)

Nämä ohjeet julkaisin viime vuonna Erikoisen Hyvää Instagram-tilillä, joten korkea aika laittaa ne tänne sivustonkin puolelle!

🎄Voileipäkranssi🎄

Näyttävän juhlatarjoilun kokoamisen ei tarvitse olla voileivän tekemistä vaikeampaa! Kokoa pienistä halkaistuista sämpylöistä tai leipäsistä isolle lautaselle kranssi, täytä ja koristele.

Leipään voi laittaa levitteeksi esimerkiksi maidotonta margariinia, hummusta, pestoa, avokadoa tai pippurilla maustettua mantelituorejuustoa (alla). Koristele salaatinlehdillä, tuoreilla yrteillä ja kasviksilla. Ripottele päälle esimerkiksi kapriksia, haluamiasi yrttejä ja hyvää oliiviöljyä.

🎄Mantelijuusto mustapippurilla🎄

– 100 g mantelijauhoja
– 2 rkl sitruunamehua
– 4 rkl (60 ml) vettä
– 0,75 tl suolaa
– rouhittua mustapippuria

Sekoita vesi ja sitruunamehu mantelijauhojen sekaan. Soseuta tasaiseksi kermaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Muotoile tuorekelmun päälle tangoksi ja rouhi päälle reilusti mustapippuria. Pyörittele tankoa niin, että mustapippuria tulee tasaisesti joka puolelle. Pyöritä kelmua tangon ympärille ja anna levätä jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liitythän seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa

Jätä kommentti